miercuri, 23 ianuarie 2008

Defineste frumusetea ,daca te tzine.

Citeam la una pe blog...n-o numesc (dar ii multumesc in gand ca m-a inspirat "modestia" ei)..si ma minunam de felul in care ea "plezneste" cititorii cu fraze gen "stiu ca imi accesati pozele si le studiati atent..stiiiiuu...v-am prins...stiu ca voi barbatii salivati acum si mai tare vazand ca sunt nu doar inteligenta , dar si al naibii de bunoaca!..sik! " .. si ma gandeam sa ii las un mesaj. "Defineste frumusetea."

Frumusetea a primit o definitie atat de .. frivola in ultima vreme incat e si greu sa o mai numesti asa.Mai bine ii zici "un alt standard din miile existente pe lumea asta" si atat. Sa imi ziceti si mie cum stau lucrurile, k nu sunt destul de citita sa stiu tot si sincer nici nu am chef sa stiu tot, cand pot intreba si cel mai posibil sa mi se raspunda(nu de alta dar imi dau silintza sa intreb frumos).

Mie mi-a placut mult o idee din cartea "Belle de Jour-Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze" .. care suna ceva de genu' : "femeia sexi nu este cea care isi suge burta in fatza unui barbat sa para mai slaba, ci una care isi da o palma peste fund si,stand in patru labe, il indeamna sa o incalece".. now that's a relevant point of view, i would say.

Nu cred ca frumusetea are definitie.Isi contureaza singura formele prin care ti se daruieste.O gasesti in cele mai mici lucruri.Ea nici macar nu cred ca sclipeste, nici nu costa milioane de euro sau dolari (care e mai trendy ?), nici nu miroase a Coco Chanel nambar faiv, nici nu bea Courvoisier cot la cot cu Snoop Dog, nici nu e vreo comoara nationala pastrata la muzeu si nici nu crede in photoshop.

12 comentarii:

deyu spunea...

frumusetea este...e chiar unul din subiectele abordate de mine pe blog acum cateva zle...pe mine m-a inspirat insa reclama de la nivea , cea cu frumusetea :)
ptr mine..frumusetea este fericire :)

Anonim spunea...

Frumusetea este o calitate sinonima cu sanatatea. E cel mai comod sa cred asa...

Anonim spunea...

"ceva este superb, numai daca exista cineva care sa-l admire."

(close enough:) )

Bridge spunea...

mister aprozarici, tu cred ca trebuia sa te prinzi din prima ce madame m-a inspirat atat de tare :-) Shhh..Nu-i rostim numele ca imediat va vrea razboi, si noua ne este ataaaat de lenee..

Anonim spunea...

Frumusetea este ceea ce sufletul "afiseaza" in exterior, sau daca vrei, ceea ce ochiul percepe ca placut.

Nu am spus nimic concret? Nu este nici o problema. Fiecare percepe frumusetea in alt fel (doar gusturile nu se discuta ;-) ).

lore spunea...

Asa cum ai spus si tu, nu cred ca frumusetea poate fi descrisa, nu putem spune ce este ea ori ce semnifica. Conceptul de frumusete difera de la om la om, dar consider ca acest cuvant, la fel ca "dragoste" si-a pierdut ca sa zic asa semnificatia initiala. Am cautat de curiozitate in dex... iar definitia suna cam asa: calitatea unui lucru, fiinta sau fapta, care trezeste sentimentul de incantare. Frumusetea... cred ca e acea parte din noi care ne face sa fim multumiti de noi insine. Ne simtim frumosi atunci cand putem fi noi, cand cei din jur ne accepta asa cum suntem iar frumusetea din suflet ii confera omului parca ceva special. De cele mai multe ori cand vorbim despre asta majoritatea spunem(cred ca doar de fatada) ca frumusetea fizica nu conteaza(asa mult) ci cea interioara. Insa fie ca recunoastem, fie ca nu... in prima faza toti judecam o persoana(poate fara sa ne dam seama) dupa infatisare.

Si legat de ce a zis deyu si reclama de la nivea... suna foarte bine partea asta: "Beauty is more than what we see, is also what we feel and who we are... We can see beauty with our eyes, and feel it in our hearts."

Anonim spunea...

mda, frumusetea e perceputa de fiecare altfel... unii, de exemplu, confunda frumusetea cu un hobby extrem de dezvoltat in zilele noastre, a fi "cul"!
p.s.: si eu am citit "Call girl"!:D e foarte tare cartea!

Anonim spunea...

frumusetea e ceva ce tu nu ai :))

Bridge spunea...

lory, poate cumpar de la tine la kilogram, ce zici? :-D

lore spunea...

tu blonda mica, nu cred ca trebuie sa privesti asa ce a zis lory... poate a vrut sa spuna ca intotdeauna orice nu avem noi e frumos, ca nu suntem niciodata multumiti de noi insine.

Bridge spunea...

#cretzomana mea, ar fi bine sa nu vorbesti in numele altora, ce zici? e blogul meu si normal ca "tu" l-am luat ad literam.daca fata doreste sa reformuleze sa inteleg exact, o va face.nu'i stress, k doar suntem in Banat. :-)))

Anonim spunea...

Cea mai buna asociere cu frumusetea care imi trece prin minte acum este gustul (culinar). Mancarea pe care o halesti cu pofta de fiecare data se poate considera "frumoasa" :)) Iar cum gusturile nu se discuta, la fel cu frumusetea.

Dpdv estetic, este mult mai complicat de explicat, dar daca ar fi sa vin cu un fel de definitie, as spune ca frumusetea consta intr-o combinatie de proportii si armonii care place si atrage fara o analiza prealabila. Se pare ca aceste proportii ideale sunt ceva universal, deoarece se regasesc peste tot in natura, inclusiv in corpul uman si cel al femeii (ma refer la celebrul numar de aur, cei interesati sa caute pe wikipedia sau google) :D