miercuri, 23 aprilie 2008

Next best Megastar?


Se apropie finalul.Banuiesc ca va va fi dor de Megastar, voi, cei care il aveti in sange deja.Eu nu prea ma mai uit la televizor in ultima vreme, dar am incercat sa prind franturi din emisiuni , in special pentru a-i vedea pe Andrei si Oana,bineinteles.Si va zic cu mana pe inima, am inceput sa am reactii ciudate cand unii oameni (in special cei care nu imi sunt apropiati) deschid acest subiect la o fractiune de secunda dupa ce ma saluta.Nu ma intelegeti gresit, MS = una din cele mai superbe experiente de pana acum, dar ... acum, e timpul altor lucruri pentru mine.

Nu voi face pronosticuri aici,nu vreau si nici nu simt vreo urma de intuitie in ceea ce priveste viitorul castigator.Dar un lucru stiu sigur:castigarea acestui titlu nu va oferi nimanui garantia unei cariere de succes pe termen nelimitat.Va fi un loz castigator,ce e drept, un loz ce va deschide multe porti celui care il va trage,dar Romania imi pare de-a dreptul horror la capitolul showbiz (o spun altii mai "mari" si mai "stiuti" ca mine , o spun si eu din putina experienta) , e ca si cum ai merge pe o franghie la circ sau ai incerca sa tii un peste viu in maini.

In Romania nu se vand discuri, in Romania multe trupe no-name si absolut non-manelistice sunt puse sa cante in aceeasi zi cu Gutza,in Romania asa-zisi producatori/manageri te intreaba daca esti virgin/a si/sau te refuza pentru ca iti mai lipsesc cativa cm din inaltime si/sau nu ai carisma .In Romania toti au impresia ca a fi artist = a face munca voluntara in plan cultural, in folosul comunitatii. In viziunea unora, artistul nu e nevoie sa fie platit,doar nu face alteva decat sa urce pe o scena si sa iti prezinte 10-30-60-100- n ... minute de ... ceva, in cazul de fata, muzica.

Domnii mei , pentru acel CEVA artistul acela nu a dormit multe nopti din cauza gandurilor, frustrarilor, a studiat/exersat multi ani , a consumat curent la repetitii, bani pe transport pana la sala de repetitii, a rupt din viata sa familiala pentru a pune cat a fost necesar in viata artistica, a trebuit sa tina piept multor prejudecati intr-o tara fost comunista, care pare sa tot pastreze izul si sa isi protejeze indoctrinatii! Artistul a vrut sa va spuna ca a gasit ceva in el de care se bucura si a hotarat sa fiti partasi la acea minune,dorind sa va dea si voua tot ce a gasit el. Sa nu credeti ca o face pentru voi.Dar va marturiseste.Va vrea acolo.Sunteti destul de puternici pentru a-l vedea?Asa .. si multe alte sacrificii si cacaturi si sonorizari proaste si snobi incompetenti ajunsi in organizari.. si .. si.. si ...

Dar hai sa nu fraternizez cu Bacovia acum, chiar daca imi parea mai interesant decat Eminescu...Legat de Megastar, sincer sunt curioasa de parerile voastre. Subiective sau obiective. Pentru ca au mai ramas 4 : Oana, Andrei,Octavian, Florin.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Urmaresc atent si consecvent MS, de regula imi scriu pe blog impresiile dupa fiecare finala si momentan imi place cum canta Florin, si atitudinea lui pe scena. Chestia e ca toti imi plac si nu mai vreau sa plece nimeni :) dar ca megastar nu vad pe nimeni din cei 4 ramasi, sau poate saptamanile putine care au mai ramas imi vor oferi niste surprize.

Ca voci toti sunt buni spre foarte buni, dar ca atitudine.. hmm.. nu prea. Mie la Florin imi place ca e degajat pe scena si pare sigur pe el.

Dupa ce am fost la concertul Aura Urziceanu din TM, am realizat cat de mult face atitudinea pe scena, cat de minunat poate fi un spectacol daca cel care canta o face cu sufletul si traieste muzica pe care o canta in asa fel incat sa traiesti si tu, indiferent (aproape) ce canta, daca o falsat sau o luat-o pe langa.. totul devin e neesential odata ce incepi sa canti si tu cu artistul...

Bridge spunea...

sirg - a cantat si Iantu? :-))

bigiu spunea...

N-am ratat nicio emisiune MS asa ca am putut vedea evolutiile tuturor concurentilor... eu cred ca cele mai mari sanse de a castiga le au Oana si Andrei. Se vede ca le place sa fie pe scena, stiu sa comunice cu publicul, transmit mesajul piesei, etc.

Tavi are voce buna, si-a revenit in ultimele doua finale dar pare putin cam crispat. In ceea ce il priveste pe Florin, nu m-a impresionat in nicio finala. Nu prea l-as vrea castigator. Comparandu-l cu Catalin, ii lipseste sarmul... vocal e ok, are un timbru fain dar doar atat.

Si mie imi va fi dor de MS... mai ales daca nu se va mai face si a 3-a editie :((

Anonim spunea...

Da Bridge, vezi la mine pe blog, am pus filmuletul in care ei doi canta in duet -- a fost inedit

Anonim spunea...

bigiule, eu cred exact invers despre concurenti. Sunt de acord doar ca Tavi e crispat, si mi se pare ca nu o sa treaca prea curand peste chestia asta.

Oricum, parerea mea despre concurenti e ca sunt buni executanti, dar nu comunica mare lucru pe scena... nu stiu ce ai vazut tu la Andrei in sensul asta, dar fiecare cu gusturile sale.

bigiu spunea...

Sirg - Pai de exemplu, Andrei zambeste... si nu zambeste fortat fiindca asa cere piesa ci zambeste cat se poate de natural, fiindca asa simte piesa, se bucura sa fie pe scena iar asta se vede.

lore spunea...

Cu siguranta va castiga cel ales de PUBLIC(nu). Mie mi-ar placea ca finala sa fie intre Oana si Andrei. Amandoi imi plac foarte mult, dar cred ca as prefera ca Oana sa fie cea care castiga.
Sincer eu nu stiu daca as vrea sa se mai faca si megastar 3...Da, imi place mult, dar nu am chef sa mai imi fac nervi vazand ca aia buni iasa si raman aia votati de mami si tati.

Anonim spunea...

Destul de echilibrat acest Final 4(ca sa ii spun asa), foarte greu de ghicit cine o sa castige...ca aradean, sper sa fie Andrei... insa daca e sa ma iau dupa merit sau ce mi-a transmis mie fiecare concurent...hmmm, cred ca l-as situa pe locul 4, nu sunt specialist sau ceva de genul, e doar o parere.

Pe Florin, sincer nu il suport, insa omul are o voce deosebita, asta e partea a 2a.

Oana, hmmm, imi place foarte mult, doar ca e prea emotiva in unele momente, dar pana la urma e si normal...

Octavian...cu un foarte mic avans fata de ceilalti, mi se pare cel mai bun, insa nu prea cred ca o sa aiba sustinerea publicului,cred asta si din cauza ca nu are sustinerea unui oras mai mare.

Oricum,per total mi s-a parut un sezon mult mai slab fata de precedentul...Apropo, si tura trecuta tot publicul avea decizia si apoi concurentii ne-eliminati alegeau cine ramane?

Mi se pare aiurea ca juriul e doar informativ, ca sa spun asa...

Anonim spunea...

@Rami - nu vad care e legatura intre Tavi si orasul din care e, pt ca lumea nu voteaza cu cineva doar pt ca din acelasi oras cu ei, sau cel putin mie mi se pare o mare prostie, pt ca un concurent la megastar nu e ca si echipa locala de fotbal. Ar insemna ca Florin trebuie sa castige detasat, fiind din Bucuresti, care e cel mai mare oras cu cel mai multi votanti...

Sa ne amintim de Catalin care a castigat chiar daca era din Rep Moldova

Anonim spunea...

Nu e vorba de asta, ma refeream mai mult la mobilizarea concetatenilor...Cum iti explici seara in care Andrei a fost cel mai slab la juriu si pe primul loc la public?

Anonim spunea...

Tare bine spus Blligisor:)
In tzara asta inca artistul tr sa faca celebra vorba "bici din cacat si sa si pocneasca".Sau face o vobsea superba,dar e nevoit sa vobseasca cu mana,neavand pensula:)Afara-ti ajunge o melodie sa traiesti bine,aici ajunge una casa-ti vina sa renunti.
Oricum...e bine pe scena si e o placuta dependentza;)
In ce priveste MS mi-ar place sa arate mai mult decat cateva secunde din munca concurentilor.

Bridge spunea...

sirg - iti place interpretarea lui Iantu?

rami - anul trecut din ultimii 3 ceilalti salvau pe loc unul, iar ceilalti 2 pregateau un duet pentru sambata care urma, si in urma voturilor publicului pleca unul acasa

osi - da, sunt de acord, mai bine ar lungi materialele in care ii arata pe concurenti si sa scoata momentele cu mama,tata,catzelu, purcelu' din public.

Ioana C. spunea...

next best megastar e ANDREI!(si m-a bucurat foarte tare sa te vad acolo cu toti ardeni,sustinandu-l..eu sunt din Bucuresti si pentru 1-2 minute am avut senzatia...ca mi-ar fi placut sa fiu din Arad.)Oricum l-am votat...si am plans la final...nush daca are vocea cea mai buna(probabil ca nu)dar e foarte sincer,simpatic,natural si ROCKER....