marți, 27 mai 2008

Cum a fost la RockFest Arad 2008 ?



A fost si speram sa mai fie,pentru ca evenimentele de genu' insufletesc micutul nostru orasel.Si mie personal imi schimba dispozitia din bine in mai bine...Asa...

Ziua I :

Am ajuns pe la vreo 7 pm la Mures, din motive universitare,sa le zic asa.Oricum nu aveam de gand sa merg de la ..cat? 2:30 ..cand incepea oficial programul.M-am intalnit cu lumea,am intrat in atmosfera si ne-am pus pe bere,logic,in timp ce trupele PERFOR(M)AU pe scena.Mi-a placut Grimus!Sunt speciali.Au o muzica isteata,profunda, tensionata.Vocalul seamana foarte tare cu cel de la The Fray - trupa pe care o iubesc enorm.

Normal,ca la orice eveniment,micile sau marile probleme nu au intarziat sa apara.De la probleme cu generatorul pana la probleme cu politia.Ora pana la care era legala manifestarea era ora 11 pm .. ora stabilita de Consiliul Judetean,daca nu ma insel.Parerea mea sincera este ca acesti domni consilieri nu au fost vreodata la vreun festival de rock ,dar nu e tarziu sa inceapa..poate isi vor mai largi orizontul.In fine...

Vita de Vie a urcat pe scena dupa ora 11.Politia venise langa scena ca sa opreasca manifestarea, publicul tropaia, aclama, se agita,organizatorii roiau si ei disperati pe acolo in zgomotul asurzitor de motoare bruiate..ce mai ..tambalau! Si in momentul acela Adi Despot a anuntat la microfon ca pana nu urca jandarmii pe scena sa anunte EI cu guritza lor ca nu mai este permis sa sa cante,ATUNCI vor parasi scena.Ceea ce NU s-a intamplat! Dar s-a intamplat ca o amenda sa fie platita, deci Vita de Vie si-a vazut mai departe de treaba si a cantat unui public entuziast.

Mie cel putin mi s-a parut un moment memorabil.Ar fi trebuit sa fi acolo sa vezi publicul galagios,deloc de ignorat, care isi chema trupa indragita sa cante..Cum sa nu le canti?! Adi Despot a fost vadit emotionat (ok,si inversunat pe sistem,in acelasi timp) de fervoarea cu care publicul aradean a dorit VDV pe scena.Cred ca orice artist adevarat ar fi fost,cu atat mai mult sa fie vorba de orasul de bastina.

Ziua II :

In a doua zi am concertat si noi,pacat ca programul trupelor s-a scurtat cu mult,ajungandu-se la 4-5 piese.Adica nici nu ajungi bine sa te incalzesti,sa se aseze sunetul,ca deja trebuie sa zici "o seara fainah" si s-o intinzi de pe scena.Not nice! Desigur, nici in a doua zi nu au lipsit micile probleme legate de generator, atat de mici incat sa opreasca trupe ca si Luna Amara sau Cargo in mijlocul pieselor.

Ce a fost memorabil in seara respectiva? Cand a cazut curentul in mijlocul concertului Luna Amara, publicul nu a huiduit si aruncat cu pahare de plastic sau orice altceva ,ci i-a aplaudat pe baieti si i-a cantat lui Nick (unul dintre vocali) "La Multi Ani", care mai imbatranea cu un an. Eram in drumul meu spre sfantul wc si m-am oprit sa savurez momentul.Se crease o atmosfera atat de frumoasa,incat nu mai exista scena.Existau doar oameni.Am fost mandra de publicul aradean,consumator de muzica rock.A dat dovada de .. deschidere.

CONCLUZII ? Mai vrem si la anu'!3 zile, nu 2!Si micii sa fie cu mai putin ulei,daca s-ar putea :-)) Si mai multa lumina la sfantu' wc, pentru persoanele cu urma de entorsa la glezna si ochi albastri-verzi spalaciti! Bere la fel de multa,trupe si mai multe(nu ne multumeste D-zeu niciodata ) si un public la fel de numeros si pus pe distractie!

Multumesc Manu ,Bogdan ,Roshoo ,Carla ,Noree pentru poze!Mai gasiti informatii si pe www.andreeatalmazan.ro

Ne vedem la anu' si la mult ..rock!

8 comentarii:

roshoo spunea...

daa!o fost sooper festivalul!
mah,k bine zici,Vita de Vie or fost sooper tari,alta trupa poate in locul lor poate se opreau si plecau k doar noah...ii totusi o amenda da ei sunt prea tari sa faca asa cv si mai ales Adi a stiut cum sa le raspunda...mia placut faza cu adi:"si pentru k tot platim pana la urma amenda va vom mai cnata 2 melodii!" o fost taree!or cantat vreo 7-8 melodii parca!degeaba,o fost sooper festivalul!chiar si cu defectziunile lui,cum ai zis si u:P a doua zi a fost la fel de soooper mai ales k ai cantat si u cu trupa(terra):D...pacat k numa 4 melodii!:| asta e...a fost sooper si asa!:D:D:D data viitoare vrem mai muulte:P oricum pt cei ce natzi fost...a fost sooper festivalul!:D:X Vita de vie,cargo,terra,grimus,habar,...ce mai...perfeect:X:X:X:P
apropo,voi avetzi cv album lansat sau ceva pe viitor?:D

Ioana C. spunea...

oricum publicul aradean a demonstrat ca merita...cat despre VDV,cand asculti vita de vie n ai cum sa nu iei cuvintele asa cum sunt,nu poti sa nu le alipesti cu precizia unui chirurg care schimba inimi...asaa..cat despre voi...aceeasi intrebare ca mai sus..pe cand un album?

Anonim spunea...

vezi în legislaţie de ce nu e voie după ora 23! :)

Anonim spunea...

u look like a rockstar:).....faina freza:)....didi

Alexa spunea...

As vrea sa aud si eu Vita de Vie live intr-un spectacol si as vrea sa te ascult si pe tine Bridge :*. Imi plac mult melodiile tale de pe You Tube.

Anonim spunea...

Am fost si eu la Rockfest in a 2-a zi a fost suuuuper :D Am venit de la Tm special pt asta. Si mi-a placut f mult cum ai cantat Bridge..pacat doar ca ai cantat atat de putin..Mi-ar fi placut sa aud mult mai mult.Poate alta data;)

lore spunea...

ba putoare mica, pune la loc de cinste filmuletele de la rockfest!

http://www.youtube.com/watch?v=9E6b7HYoqOo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2PPpR_1EXc8

asta pt. cine mai trage cate un ochi si la commenturi :D

Anonim spunea...

ceva poze
http://www.flickr.com/photos/xposure-arad/sets/72157605717917890/